1:a maj, arbetarnas dag och vår bröllopsdag!

Idag tågar 1 000 tals socialdemokrater runt om i vårt land i 1:a majtåg, mot orättvisor och orättfärdigheter, för rättvisa, jämlikhet och solidaritet åt alla.
Jag sitter ute på vår ö, ser ut över det blåa vattnet som ligger lugnt och stilla, solen skiner från en nästan molnfri himmel. Jag är ensam, våra gäster har rest hem och maken är i land och tågar i 1:a majtåget. Jag har gått majtåg i ur och skur i nästan 30 år, jag har drivits/drivs av, att oavsett av vem man är född, eller vart man är född, så ska man ha lika rättigheter. Jag hatar orättvisor och jag avskyr högfärd och förtryck…..men jag finns inte med i majtåget längre……kanske kommer jag att delta nästa år….kanske.

Fråga inte vad partiet kan göra för dig, utan fråga, vad du kan göra för partiet?…… Det är jag fostrad i och jag anser att partiet är större än individen, men det parti som är mitt och som krävt och kräver rimliga arbetsförhållanden på arbetsmarknaden så att arbetaren får ett bra och långt liv….samma parti avverkar/förbrukar partiarbetare utan att någonsin, trots vetskapen, stanna upp och reflektera och lära för att göra bättre.

Det är upp till varje enskild individ att rädda sig själv i det stora kollektivet, den starke och den som många gånger saknar empati för andra klarar sig bra i flocken medans dom som som har känselspröten utanför kroppen går sönder för att kanske aldrig mer kunna lagas.

Partiet är mitt likaväl som någon annans, jag är socialdemokrat och ingen annan kan påstå att man är mer socialdemokrat än mig eller någon annan, vi kan tycka lite olika ibland. Jag är lika mycket vänster eller för den skull höger som någon annan, vem har rätt att döma vart på skalan min politiska uppfattning finns inom vår socialdemokrati?

Jag kommer att demonstrera igen, jag kommer att göra det för att solidarisera med människor som behöver rörelsen för att åstadkomma Rättvisa, Frihet och Solidaritet. Jag kommer att återerövra glädjen över att tillhöra en rörelse som skapat så mycket gott för så många människor på vår jord.

Men idag är jag som sagt var hemma själv på min ö och det känns i detta nu helt rätt för min del!

20120501-121043.jpg

Förutom 1:a majtåg, så firar jag och maken 8-årig bröllopsdag idag. Vi tyckte det var en passande dag att vigas på eftersom vi båda träffats i rörelsen och levt med rörelsen i merparten av våra liv. Ulrika Messing vigde oss i lusthuset i Högbo för 8: år sedan, tänk vad tiden går och vad mycket som hänt sedan dess.

Vi ska fira dagen med att ta en skön bastu, äta en god middag, skåla i ett gott glas vin och bara vara med varandra. Skål för oss och för 1:a maj

Ingrid

Share

2 kommentarer till “1:a maj, arbetarnas dag och vår bröllopsdag!”

  1. Ulrika Åström skriver :

    Stort grattis på er dag önskar din syster yster!
    Kram Ulrika

  2. Lena Åman skriver :

    Hjärtligt grattis på er bröllopsdag! Har redan träffat maken o grattat honom. Förstår att lugnet sänkt sig över stugan. En underbar dag har det verkligen varit här ute på öarna den här första maj

Skriv en kommentar