Snickra…

I morse vaknade jag till en helt underbar dag, solen sken från en molnfri himmel och sjön låg spegelblank. Jag intog min frukost på vår förstutrapp. Våren är här och träden har fått musöron. Jag har några dagar för mig själv här ute i stugan, nåja inte riktigt själv, Pelle och Tusse är också här, mina katter. Pelle har dagen till ära varit framme och hållit mig sällskap medans jag snickrat, annars brukar han hålla sig undan på dagarna för att jaga på nätterna. Tusse har ramlat i vattnet idag igen, kul katt det där. Just nu jagar han en fluga i mitt sovrum…

Jag är riktigt nöjd över min egen prestation idag. Jag har påbörjat inredningen av mitt egenhändigt byggda dass. I dag har jag satt upp råplan som sedan ska målas vitt, dasset kommer att bli så fint. Jag blev riktigt imponerad över att jag kom ihåg hur man fick igång spikpistolen och alla andra manicker som är bra att ha när man snickrar, lite Timell varning här, kap och gersåg, cirkelsåg och spikpistol och naturligtvis hammare, kniv och tumstock. Jag hann inte riktigt bli färdig men det kommer en dag i morgon också. Jag hann också med att plantera några nyinköpta perenner. Mitt blomland liknar inte någon annans, det har alla möjliga färger och blommorna är höga och låga i en salig röra. Jag kommer aldrig ihåg år från år, vad och vart jag planterat vilket, jag ser en ny fin blomma och så köper jag den och plöjer ner den där det ser tomt ut:-)

Kvällen avslutades med ett härligt bastubad och nu har jag och Tusse krypit ned i sängen, flugan fick han nog kål på, vilket gillas av matte, nu spinner han gott på min huvudkudde. Jag kan inte låta bli att tänka på kontrasterna på igår och idag… igår tog ett liv slut och sorgen kändes och känns tung, men livet ger oss som är kvar nya dagar att leva och det är upp till oss alla att göra något bra av varje dag vi får.

/Ingrid

Share

2 kommentarer till “Snickra…”

  1. Maria Kärnström skriver :

    Hej du!

    Vad skönt att bara vara ensam…

    Ses! Kram/Maria

  2. Hera skriver :

    Kram!

Skriv en kommentar