Snö

Det var ett obehagligt uppvaknande denna morgon. Marken var täckt av snö, jag ville bara lägga mig och sova igen. Nu vill jag att vintern släpper taget och att solen får värma kropp och själ. Jag trotsade vädrets makter och tog en lång och trots vädret härlig promenad.

Flera av mina arbetskamrater och vänner sitter fast i olika länder runt om i världen tack vare vulkanutbrottet på Island. Jag förstår att det är drygt att få ofrivillig semester eller omvänt för Tess, som faktiskt skulle på semester till Bali med familjen men snällt fick stanna hemma. Jag hoppas att vulkanen snart slutar att spy aska så mina vänner tryggt kan återvända till gamla Svedala. Jag följer nyheterna om detta naturfenomen och häpnas emellanåt över det jag ser och hör. Oavsett om det är drygt att allt inte blev som vi räknat med, men nog tycker jag att det är bra att myndigheterna ändå ser till säkerheten före lönsamheten. Jag vill gärna att mina vänner ska ha en trygg resa hem.

Isen har släppt greppet om storsjön så i morgon blir det premiärtur ut till vår ö. Det ska bli så skönt att få komma dit även om jag vet att vårstädning av stuga och bastu står på vår att göra lista. Men först av allt väntar ärtsoppa och punch med våra goda ö-grannar Lasse och Lena, därefter ska veterinärens nya bastu invigas:-)  

Lite bekymrad är jag över att vår katt Pelle varit borta i fyra dagar, visserligen är det friartider för kattor nu men Pelle är kastrerad och borde veta bättre än att vara borta så länge från oss. Jag är orolig att det hänt honom något, jag saknar min knäppa katt, kom hem Pelle!

/Ingrid

Share

En kommentarer till “Snö”

  1. Maria Kärnström skriver :

    Hej! Vad härligt att ni äntligen får åka ut till Hackholmen, det är väl ett vårtecken om något! Ha en mysig helg och njut mellan städuppgifterna – Många vårkramar Maria 🙂

Skriv en kommentar